Aki szeret horgászni annak itt a helye!

Itt igyekszünk bemutatni mindent ami a horgászással kapcsolatba van


 

 Keszegre és kárászra:

1 zacskó darált háztartási kekszet és vaniliás (bármilyen) aromát öszekeverünk. Esetleg valamilyen magfélét és élőanyagot keverünk hozzá.

 


 

 

1. Fogj kézbe egy vödröt, elöte áztas be kb. 5-6 szelet 2-3 cm-es szélességű kenyeret ha ez elégé kiázot nyomd ki belöle a vizet majd tedd a vödörbe!

2. Darálj le kukoricát esetleg búzát árpát, majd rakj bele 4-5 csomag vanilliás cukrot utána 250-500ml tejet esetleg egy kis lisztet!

3. Ha végeztél akkor már csak az aromát kell belerakni javaslat: vanilliás, mandulás, mézes ...,de rakhatsz hozzá pár csepp akácmézet is ezután jól keverd össze nekem bejöt!! Ajánlott 1-2 nappal elöbb megcsinálni az etetöanyagot és hagyni állni!

4. Az erősebb hatás érdekében érdemes bedobás előtt csontkukaccal keverni, illetve a darálás helyett 1 zacskó kukoricadarát venni.

 


csabika2@citromail.hu -rol a következő tipp jött. Nagyon szépen köszönöm az ötlet megosztását.

3-4 napig kukoricát, búzát és egyébb magokat áztassunk egy vödör vizbe. Én még öntötem bele vaniliás cukrot is, de szerintem bármijen aromával jó ez az etetőanyag. Ami a magokon rajtamaratt vizet ne öncsük ki hanem azzal darát vagy gyári anyagot lehet bekeverni.

 


 

Házilag csali kukorica

Sokan hallottak a pálinkás kukoricáról. Készítése roppant egyszerű. Ezt sem főzni, sem különleges kezelési eljárásoknak alávetni nem kell, és többféle kukorica is tökéletes alapanyagként szolgálhat.

Szükségünk van:

·         1 doboz üveges vagy konzerves vagy száraz kukorica.(a száraz tovább kitart a horgon, az üveges vagy konzerves-re jobban kapnak a halak)

·         1 jól záródó doboz vagy üveg (pl. befőttes üveg)

·         Házi pálinka (jó bolti is, de a házi jobb)

Teendők:

1.A tárolásra szánt edényt alaposan ki kell mosni, majd kiöblíteni. Ez után hagyni kell, hogy teljesen kiszáradjon.

2.                                                                                                                                                                               a., A száraz kukorica:                                                                                                                                               át kell válogatni: csak az egész szemeket tartsuk meg, s minden szennyeződést dobjunk félre.

b.,  Az üveges és a konzervkukorica: át kell szűrni, levét leönteni. Ezeket is érdemes átválogatni, hogy törmelékek, magdarabok ne kerüljenek az ép szemek közzé.

3.A kukoricaszemeket rakjuk be a nekik szánt edénykébe, majd öntsük fel pálinkával. Arra nagyon figyeljünk, hogy a kukoricaszemeket úgy lepje el a pálinka, hogy a magok felett legalább 1-2 centire legyen a folyadék szintje.

4. Zárjuk le és címkézzük fel az edényt. A tárolásra nincs semmi különleges extra kívánalom, mert a mikron, a fagyasztón és a gáztűzhelyen kívül bárhol tárolhatjuk csodakukoricánkat.

 Ha jól végeztük dolgunkat, akkor kukoricánkat sok-sok hónapon, sőt akár éveken keresztül használhatjuk horgászataink során. Ugyanis még egy-két év után sem kezd el bomlani, rohadni, illetve nem puhul tovább a konzervkukorica sem. Azt azonban ne gondoljuk, hogy kizárólag kukoricát lehet pálinkába áztatni! Akár bojlit, technopufit, tigrismogyorót is rakhatunk pálinkába. Sőt, igazándiból ebben is csak a fantáziánk az, ami határt szabhat nekünk.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 19
Heti: 47
Havi: 174
Össz.: 231 051

Látogatottság növelés
Oldal: Házi etetőanyag receptek
Aki szeret horgászni annak itt a helye! - © 2008 - 2019 - mindenpecas.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »