1 zacskó darált háztartási kekszet és vaniliás (bármilyen) aromát öszekeverünk. Esetleg valamilyen magfélét és élőanyagot keverünk hozzá.
1. Fogj kézbe egy vödröt, elöte áztas be kb. 5-6 szelet 2-3 cm-es szélességű kenyeret ha ez elégé kiázot nyomd ki belöle a vizet majd tedd a vödörbe!
2. Darálj le kukoricát esetleg búzát árpát, majd rakj bele 4-5 csomag vanilliás cukrot utána 250-500ml tejet esetleg egy kis lisztet!
3. Ha végeztél akkor már csak az aromát kell belerakni javaslat: vanilliás, mandulás, mézes ...,de rakhatsz hozzá pár csepp akácmézet is ezután jól keverd össze nekem bejöt!! Ajánlott 1-2 nappal elöbb megcsinálni az etetöanyagot és hagyni állni!
4. Az erősebb hatás érdekében érdemes bedobás előtt csontkukaccal keverni, illetve a darálás helyett 1 zacskó kukoricadarát venni.
csabika2@citromail.hu -rol a következő tipp jött. Nagyon szépen köszönöm az ötlet megosztását.
3-4 napig kukoricát, búzát és egyébb magokat áztassunk egy vödör vizbe. Én még öntötem bele vaniliás cukrot is, de szerintem bármijen aromával jó ez az etetőanyag. Ami a magokon rajtamaratt vizet ne öncsük ki hanem azzal darát vagy gyári anyagot lehet bekeverni.
Házilag csali kukorica
Sokan hallottak a pálinkás kukoricáról. Készítése roppant egyszerű. Ezt sem főzni, sem különleges kezelési eljárásoknak alávetni nem kell, és többféle kukorica is tökéletes alapanyagként szolgálhat.
Szükségünk van:
· 1 doboz üveges vagy konzerves vagy száraz kukorica.(a száraz tovább kitart a horgon, az üveges vagy konzerves-re jobban kapnak a halak)
· 1 jól záródó doboz vagy üveg (pl. befőttes üveg)
· Házi pálinka (jó bolti is, de a házi jobb)
Teendők:
1.A tárolásra szánt edényt alaposan ki kell mosni, majd kiöblíteni. Ez után hagyni kell, hogy teljesen kiszáradjon.
2. a., A száraz kukorica: át kell válogatni: csak az egész szemeket tartsuk meg, s minden szennyeződést dobjunk félre.
b., Az üveges és a konzervkukorica: át kell szűrni, levét leönteni. Ezeket is érdemes átválogatni, hogy törmelékek, magdarabok ne kerüljenek az ép szemek közzé.
3.A kukoricaszemeket rakjuk be a nekik szánt edénykébe, majd öntsük fel pálinkával. Arra nagyon figyeljünk, hogy a kukoricaszemeket úgy lepje el a pálinka, hogy a magok felett legalább 1-2 centire legyen a folyadék szintje.
4. Zárjuk le és címkézzük fel az edényt. A tárolásra nincs semmi különleges extra kívánalom, mert a mikron, a fagyasztón és a gáztűzhelyen kívül bárhol tárolhatjuk csodakukoricánkat.
Ha jól végeztük dolgunkat, akkor kukoricánkat sok-sok hónapon, sőt akár éveken keresztül használhatjuk horgászataink során. Ugyanis még egy-két év után sem kezd el bomlani, rohadni, illetve nem puhul tovább a konzervkukorica sem. Azt azonban ne gondoljuk, hogy kizárólag kukoricát lehet pálinkába áztatni! Akár bojlit, technopufit, tigrismogyorót is rakhatunk pálinkába. Sőt, igazándiból ebben is csak a fantáziánk az, ami határt szabhat nekünk.